Activitats Permanents (COVID-19)

LLIBRES, CONTES , PUBLICACIONS, LLENGUA CATALANA, (…)
Biblioteca Ferrer i Guàrdia. Ens continuen oferint les seves propostes des del seu Fb i Instagram perquè puguem continuar gaudint de la lectura, ara més que mai.

Biblioteques de la Generalitat . eBiblio és un projecte de les de préstec de llibre electrònic i altres continguts digitals.
> enllaç

Biblioteca Virtual de la Diputació de Barcelona. Permet l’accés a audiollibres amb el carnet de biblioteques.
> enllaç

Cavall Fort ofereix una edició especial #joemquedoacasa gratuïta tant de Cavall Fort com de Tatano.
> l’enllaç

Contes per a totes les edats. Vilaweb ens ofereix una selecció de Contes per a totes les edats, online i explicats
> enllaç

‘Distreu-te en català! La Direcció General de Política Lingüística (DGPL) ha incorporat a la pàgina “Fes créixer la llengua des de casa” un apartat amb recursos per al lleure en llengua catalana per poder jugar, cantar, veure pel·lícules i compartir temps amb qui es vulgui.

Jacint Verdaguer, a càrrec d’Anna Maluquer. La Fundació Miquel Martí i Pol ha obert el I Cicle de Confinament sobre autors i autores amb l’idea de compartir cultura i coneixement amb tothom.
> enllaç

TEATRE
La web teatrebarcelona.com ens ofereix un gran recull d’obres de teatre accessible per internet:
Teatre al sofà: confina’t amb les millors propostes de teatre online.

Pep Bou. Bombolles a la carta, una selecció dels seus millors números. Pep Bou mai et deixa indiferent perquè els seus espectacles barregen teatre, art, poesia i màgia. Veieu-ho a aquest enllaç.

CIENCIA
Telecospi Hubble. Arxius de Hubble en el 30è aniversari. Des de l‘Agrupació d’Astronomia d’Alella, estant publicant cada dia, al seu Instagram (@astroalella), una fotografia comentada, feta pel telescopi Hubble, per celebrar el seu 30è aniversari. Veieu-les a aquest enllaç.

L’Agrupació d’Astronomia d’Alella va editar un vídeo que va agradar molt al director del Parc Astronòmic del Montsec i que finalment van publicar al seu compte de YouTube, el podeu veure al aquest enllaç.

CINEMA INFANTIL
El diari ARA ha publicat una selecció de 40 pel·lícules infantils molt interessants.
> enllaç

MÚSICA
Narcís Perich ens ofereix en el seu canal de YouTube tota la seva creació musical. Ara acaba d’estrenar un video d’imatges amb la cançó “El dia arribarà” del seu darrer disc “Puigdemont”, acompanyat de les Kirias.
> enllaç.

Art Concert us permet accedir a una qran quantitat de concerts de tots tipus i estils de música (moderna, clàssica , òpera, jazz , etc.), ballet i circ.
> enllaç

Palau Digital es l’extensió virtual de l’oferta del Palau de la Música Catalana i l’Orfeó Català. Ofereix concerts, conferències i altres continguts musicals.
> enllaç

VKMusic. Podreu escoltar la música que us plagui i dels vostres artistes preferits.
> en aquest enllaç – Proveu-ho.  

50 anys sense els Beatles. Capítol especial de confinament d’Artèries Films (amb Míriam Cano, Sergi Carós, Estel Tort, Pep Bergadà, Toni Moreno i Gerard Capdevila).
> https://youtu.be/M9yyIti1Ai850 anys sense els Beatles. Capítol especial de confinament d’Artèries Films.

El Museu de la Música continua sonant i t’acompanya a través de les seves xarxes Spotify i Youtube

FOTOGRAFIA
Exposició virtual #ConfinART_UPF. Es tracta de fotografies que recreen obres d’art famoses. És una de les “Propostes per superar el confinament” de la UPF.

CREACIÓ ARTÍSTICA, ESCULTURA, PINTURA (…)
Exposició virtual de l’artista Ona Boix a Can Manyé d’Alella. S’havia d’haver inaugurat el passat 13 de març i pel confinament no es va poder.
> Podeu visitar-la aquí.

“20.33h”, EXPOSICIÓ D’ONA BOIX Ja teniu disponible l’entrevista a l’artista, un muntatge audiovisual on descobrireu més sobre la proposta feta a Can Manyé!

MUSEUS
National Geographic ens ofereix una llista del millors museus del món als quals hi pots accedir amb una fantàstica visita virtual.

HISTÒRIA
La revista SAPIENS fa cada dia un especial Confinament-La història a casa, on s’inclouen vídeos, articles, i jocs relacionats amb la Història, tant per als petits com per als grans. Aquí teniu l’enllaç.

JOCS
L’Agrupació d’Astronomia d’Alella ens proposa una activitat per la canalla, i també per als grans, consistent en pintar el famós gravat de Flammarion.
> enllaç. El podeu descarregar.
Si no us va bé imprimir-lo podeu anar-lo a buscar a la botiga de xuxes de la Pili i us donaran una còpia gratuïta. (“Tot dolç” al carrer Santa Madrona, 4. Alella).

Escape rooms virtuals per jugar a casa. Proposta des del diari NIUS i des de la revista Time-out. Segur que us divertireu.

No sabeu a que jugar a casa? El blog “Con mi madrina” ens ofereix un seguit de jocs “Juegos de lápiz i papel” per totes les edats.

RAC1 ens ofereix “10 jocs per divertir-se i aprendre amb el mòbil”. Oriol Ripoll recomana opcions per a totes les franges d’edat que ens permetran entretenir i educar les criatures.
> Accediu aquí .

MONUMENTS
La Sagrada Família. Des d’aquí podeu fer una visita virtual a la basílica de la Sagrada Família. Una meravella.

La Casa Batlló, famosa obra de l’arquitecte Antoni Gaudí, ens ofereix la possibilitat de realitzar una visita virtual a través d’aquest enllaç.

La Pedrera-Casa Milà, també ens ofereix una visita virtual a través d’internet. Veieu-ho en aquest enllaç.

VIATGES VIRTUALS
La volta al món des del sofà és el títol de la proposta virtual per descobrir el món (jocs, eines, webcams) que ens ofereix Vilaweb.
> enllaç.

POESIA
Fundació Miquel Martí i Pol ha creat cultura per al confinament amb propostes per a totes les edats.
> enllaç

GASTRONOMIA
‘Ets el que menges’ Revista digital de salut i nutrició formada per professionals de la salut i la comunicació. La trobareu també a través d’Instagram i Fb.
> enllaç

Bunyols de Quaresma. Com fer bunyols de vent a casa? La recepta per acabar la Quaresma.
> enllaç

Us atreviu a fer a casa la mona i l’ou de Pasqua? El diari ARA ens explica de la ma de pastissers de prestigi com fer una mona a casa.