Història

El Casal d’Alella és una entitat cultural privada que neix a principis dels anys 70 a partir de les inquietuds i anhels de diferents col·lectius del nostre poble per portar a terme activitats culturals, festives i populars en el marc d’una Associació que disposi de local propi. Entre aquestes entitats cal destacar la Societat Cultural i Recreativa La Constància, l’Associació d’Amics d’Alella i l’Associació d’Antics Alumnes de l’Escola Pia.

L’any 1970, gràcies a l’esforç i a la col·laboració desinteressada de moltes persones, s’inicia la construcció del local social Casal d’Alella al carrer de Santa Madrona, uns terrenys que eren propietat de la Hermandad Sindical de Labradores i l’any 1974 es fa efectiva la compra d’aquests terrenys. Encara que els Estatuts del Casal d’Alella no són aprovats fins el 1977, la nova entitat comença a treballar amb empenta des d’un bon començament organitzant pràcticament la totalitat dels actes culturals i festius del poble.

Les activitats més significatives han estat la Festa de la Verema i l’Aplec de l’Arròs. Amb l’arribada dels Ajuntaments democràtics moltes de les competències del Casal les va anar assumint el consistori, no obstant el Casal sempre ha donat suport i col·laborat en la majoria dels actes culturals que els successius consistoris han organitzat.

Durant tots aquests anys la sala del Casal d’Alella ha estat objecte de diferents remodelacions i millores tècniques en funció de les necessitats de cada moment. Tot i així l’evident necessitat d’una profunda renovació d’acord amb la normativa vigent i la necessitat que el poble disposés d’ un equipament cultural digne s’ha plasmat amb l’aprovació per part de l’Ajuntament de l’Espai d’Arts Escèniques ‘Casal d’Alella’,  actualment en construcció.

Aquest nou equipament cultural, que tindrà una considerable envergadura i serà un referent indispensable per al poble d’Alella, ha estat possible gràcies a la responsabilitat, implicació i generositat del Casal d’Alella que va cedir  el terreny de l’antic edifici, desinteressadament, a l’Ajuntament perquè pogués portar a terme l’equipament a canvi del terreny.

Prèviament, s’havia constituït un Consorci per poder construir l’equipament en l’antic solar al costat de la Vinícola, no obstant l’exorbitant pressupost va fer necessari trobar una altra alternativa. Finalment es va optar per la construcció d’un nou edifici en l’antic terreny del carrer Santa Madrona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada