Qui som

HISTÒRIA (d’on venim)
PRESIDENTS
LA NOSTRA JUNTA
ACTIVITATS I SECCIONS
NOTÍCIES
DOCUMENTACIÓ


El Casal d’Alella és una entitat cultural privada que neix a principis dels anys 70 a partir de les inquietuds i anhels de diferents col·lectius del nostre poble per portar a terme activitats culturals, festives i populars en el marc d’una Associació que disposi de local propi. Entre aquestes entitats cal destacar la Societat Cultural i Recreativa La Constància, l’Associació d’Amics d’Alella i l’Associació d’Antics Alumnes de l’Escola Pia.

L’any 1970, gràcies a l’esforç i a la col·laboració desinteressada de moltes persones, s’inicia la construcció del local social Casal d’Alella al carrer de Santa Madrona, uns terrenys que eren propietat de la Hermandad Sindical de Labradores i l’any 1973 es fa efectiva la compra d’aquests terrenys. Encara que els Estatuts del Casal d’Alella no són aprovats fins el 1977, la nova entitat comença a treballar amb empenta des d’un bon començament organitzant pràcticament la totalitat dels actes culturals i festius del poble.

Les activitats més significatives han estat la Festa de la Verema i l’Aplec de l’Arròs. Amb l’arribada dels Ajuntaments democràtics moltes de les competències del Casal les va anar assumint el consistori, no obstant el Casal sempre ha donat suport i col·laborat en la majoria dels actes culturals que els successius consistoris han organitzat. Durant molts anys la sala del Casal d’Alella ha estat objecte de diferents remodelacions i millores tècniques en funció de les necessitats de cada moment.  Actualment, el local social de l’Associació Casal d’Alella s’ubica al costat de l’equipament cultural Espai d’Arts Escèniques Casal d’Alella. Aquest nou equipament cultural és un referent indispensable per al poble d’Alella i ha estat possible gràcies a la responsabilitat, implicació i generositat dels socis del Casal d’Alella que va cedir el terreny desinteressadament a l’Ajuntament perquè pogués portar a terme l’equipament.

PRESIDENTS

Isidre Oliveras (1970-1976)
Albert Ferran (1976-1981)
Joaquim Bancells (1981-1985)
Lluís Miñana (1985-1988)
Josep M. Gispert (1988-1995)
Fede Salas (1995-2011)
Jesús Ruíz (2011-2013)
Pablo Martínez (2013-2014)
Alberto García (2014-2016)
Toni Mayol (2016 – 2021)
Antònia de Gràcia (2022 – actualitat)

LA JUNTA

President/a – Antònia de Gràcia
Vicepresident/a – Carme Torres
Secretari/ària – Araceli Carbó
Tresorer/a – Salvador Martínez
Vocals – Teresa Arenas, Núria Cornudella, Josep Flaquer, Carmen Huelves i M. Teresa Llinàs. 

SECCIONS

Cultura i tertúlies: Tere Arenas, Araceli Carbó, Rosa González, Rosanna González, Antònia de Gràcia, Rosa Parés i Carme Torras.

Dòmino: Maria Teresa Llinàs

Grup de Teatre del Casal d’Alella:  Carmen Huelves

Jocs de taula: David Galilea i Sara Mílian

Scrabble en català, amb el suport de la FISC: Montse Martínez

Tarot francès o cartes marselleses: Jesús Ruíz i Àngels Soler

Caminades amb llegenda: Karin Bruy i Pep Casas

Fotografia ‘FOCAL’: Pep Casas, Marc Ciruela, Jordi Guiral, Jordi Rovira, Pep Sabaté i Agustí Zapirain.